събота, 18 юли 2020 г.

Пулмолог: Няма място за паника заради заразата

                                 Снимка: ВМА
"Място за паника няма, но важно е все пак, че ако ние спазваме физическата дистанция, ако си хигиенизираме ръцете и ако носим маски на закрито, това ще доведе до намаляване на епидемията."
Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев във връзка с актуалните данни за разпространението на новия коронавирус у нас: за последните 24 часа заразените са 298 души. Тези мерки работят от началото на пандемията, припомни д-р Симидчиев.

Хоспитализираните с COVID-19 и болните в интензивните отделения са далеч от пълния капацитет на здравната система и все още не можем да говорим за доближаване на някакви критични стойности, смята д-р Симидчиев.


Той подчерта значението на експертизата и навиците на лекарите, които се занимават с лечение на тези болни, за да не се заразяват и те самите.

По последни данни в лечебни заведения са настанени 606 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, като 33 от тях са в интензивни отделения. Доказани вирусоносители са 560 медицински служители.

Новините от днес и със задна дата