петък, 31 юли 2020 г.

Идиотска табела на витрина в Банско убила сезона на морето

В разгара на сезона „Слънчев бряг“ е празен (СНИМКИ) - Икономика и ...
Представителите на туристическия бранш по морето от Обзор до Синеморец останаха потресени от истината защо най-масово летящите до Слънчев бряг туристи тази година са се отдръпнали, пише "Флагман". Близо десетилетие поданици на Нейно Величество английската кралица пълнеха хотелите на Слънчев бряг и гарантираха до късна есен заетостта на капацитета им. В началото на този летен сезон Лондон сложи България в черния списък на държавите, за които ще се иска 14-дневна карантина след завръщането на курортистите им обратно на родна земя. Всъщност това бе най-големият шамар, който бе ударен на българския туризъм по морето.
Преди час се разбра и защо е неглижирането на страната ни, харесвана толкова много от англичани, шотландци, уелсци и ирландци. Проблемът се изясни след болезнен въпрос кой е виновен и защо нищо не се е направило да се проведат задълбочени преговори с английската дипломация у нас, за да си върнем британците.
Оказва се, че една елементарна табела, поставена на витрина при входа на супермаркет в зимния ни курорт Банско е обиколила островната държава и е хвърлила в потрес нейните жители, избиращи България за почивка както в снега, така и на пясъка.

На табелата пишело „Забранено за британци!“ Министър Марияна Николова каза, че ще иска персонална отговорност от този, който е виновен с подобно поведение и призова местният бизнес да се въздържа от проява на негативизъм към чуждите туристи.
Все още тя имала надежда, че може да върне част от британския пазар у нас, но това можело да стане евентуално за зимния сезон, за август и септември – на морето. На морето почти нямало шанс.

Новините от днес и със задна дата