събота, 25 юли 2020 г.

Ще си получи ли заслуженото изродът, насилвал с часове 86- годишна жена

Обвиненият в изнасилване Асен Белемезов остава в ареста с най-тежката мярка “задържане под стража”. Това постанови съдия Иван Филчев в Районен съд – Сандански, след като адвокатът на обвиняемия депозира молба за промяна на тежката мярка в по-лека – “подписка” или “домашен арест”, пише Struma.bg. Срещу 27-годишния А. Белемезов е образувано досъдебно производство за изнасилване на 86-годишна жена от с. Палат, община Струмяни. Бабата е била нападната в дома ѝ от Асен, който в продължение на няколко часа се е гаврил с нея.
В мотивите съдия Ив. Филчев е посочил, че има реална опасност А. Белемезов да се укрие или извърши друго престъпление, ако бъде освободен от ареста с по-лека мярка – „подписка” или „домашен арест”.
Жестокото посегателство е станало на 30 май тази година, когато е съборът в селото. Насилникът отишъл в дома на възрастната жена, която живее сама, нападнал я и с часове блудствал с жертвата си и я изнасилвал.

Задържан е първо със заповед на началника на полицията за 24 часа, след това с прокурорско разпореждане до 72 часа. Той е признал за извършеното престъпление пред своята майка. Постановената мярка подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

Новините от днес и със задна дата