събота, 25 юли 2020 г.

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила за 7 области на страната тази нощ

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила за 7 области на страната тази нощ. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е издадена след 17.00 часа днес.
Жълтият код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София град, София област, Перник и Кюстендил.
През предстоящата нощ ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места ще са интензивни и със значителни количества. Припомняме, че след поройните дъждове в София екипите на аварийна помощ на Столична община вече отреагираха на сигнали във връзка с дъжда, паднал над София.
Получени са сигнали за паднали клони и дървета, към които са насочени екипи. Екипите ще продължат да следят обстановката. Временно беше променен маршрутът на трамваите по линия 6 заради паднало дърво на контактно-кабелната мрежа.

Най-големи количества валежи в последните 12 часа са отчетени в Лом - 33 л / кв. м. 30 л / кв. м са паднали в Монтана. Във Враца са отчетени - 24 л / кв. м. В София валежът е бил 12 л / кв. м. 11л / кв. м е валежът в Драгоман, а 9 л / кв. м са количествата валежи в Кюстендил.
Припомняме, че силна буря се изви и в Северозападна България.

Новините от днес и със задна дата