вторник, 28 юли 2020 г.

Сметка 46 лв. на плаж "Вая": Към чадъра и шезлонга - диня и хавлии / СНИМКИ

На малкия плаж "Вая", точно до Иракли, семейство се оплака, че е платило 46 лева, за да се попече на ивицата. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи.

За сметката, която очевидно не се е харесала на плажуващите, се оплаква във Фейсбук Димитър.

Той описва какво се е случило: "Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече"

Постът на Димитър се разпространява във Фейсбук, а в коментарите под него се разбира, че от завъртяната цена има и други потърпевши. 

От техните коментари обаче става ясно, че все пак е имало и възможност да си тръгнеш, без да платиш. "Да и ние ходихме, същата история на табелата пише 10 лева, тъкмо седнахме и ни казаха, че са 46 понеже били към комплекса. Само дето ние станахме и си тръгнахме", пише Ваня.

Георги също обяснява за приключенията си на плаж Вая: "Преди месец, след Шабла се отбихме там. Нас отдалече момиче ни посрещна с 46 лв.".

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС.

Неведнъж заради оплаквания през минали сезони за завишени цени на плаж "Вая" на проверки там бе и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новините от днес и със задна дата