сряда, 22 юли 2020 г.

К-19 разбуни процеса срещу Митьо Очите, ето какво се случи с крими боса


Делото срещу Димитър Желязков-Митьо Очите и групата за рекет, побои и палежи, която той ръководел, зацикли. В понеделник и вторник тази седмица трябваше да има заседания по процеса в Специализирания наказателен съд (СНС), но те са били отложени. Причината е, че съдебна заседателка била регистрирана с коронавирус, твърди „Флагман“.
Затова и делото влиза в своеобразна „лятна ваканция“. Следващото заседание е насрочено чак за 16 септември. Междувременно горната инстанция остави окончателно Митьо Очите с мярка „задържане под стража“.
Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) е провел заседание на 13 юли след жалба на Очите, както и на Иван Пишиев и Калоян Колев.
Тримата са поискали отмяна на определението на СНС от 2 юли, с което бяха оставени в ареста. Съдебният състав от АСНС начело с ръководителя на съда Георги Ушев обаче е потвърдил мерките за неотклонение.
Решението е окончателно и не може да се обжалва. Тримата са в ареста (затвора) вече близо две години. Според съда обаче това не е неразумно дълъг срок предвид тежестта на обвиненията, обосноваността на доказателствата, риска от извършване на друго престъпление и т.н.

Новините от днес и със задна дата