петък, 12 юни 2020 г.

Жена умря мистериозно, а всичките ѝ имоти преписани на хора от ромски квартал / ВИДЕО

Столичанка умря мистериозно, а всичките ѝ имоти са преписани на хора от „Факултета” ВИДЕО - 0
Още разкрития за имотната мафия. Била ли е умишлено умъртвена пенсионерка, за да вземат имотите ѝ? В схемата, която се разследва от полиция и прокуратура се оказаха замесени санитарка от столична болница, хора от ромския квартал „Факултета” и мъж, сочен за един от тарторите на имотната мафия.
„Към този момент ние сме предприели законовите процедури по отношение на обезпечително производство. Част от имотите вече са възбранени. За останалите имаме забавяне при издаването на възбранителната заповед”, обясни адвокат Светла Костенска, цитирана от Нова телевизия. Тя представлява единият наследник на Нанка Калчева, който е предявил отношение към имотите ѝ.
Относно пълномощното с пръстов отпечатък, Костенска обясни, че за да има такъв, лицето трябва да е неграмотно или с увреждания.
„При случая с г-жа Калчева това не е на лице. Тя е била грамотен и много интелигентен човек”, казва Костенска.
„Видно от пълномощното, никъде не е описано каква е причината за този отпечатък. Ако това се е случило извън адвокатска кантора, е нужно да бъде посочено и мястото, където той е бил взет. В конкретния случай всички тези детайли липсват”, казва още адвокатът.
Тя добавя, че има предявена претенция, за да се разбере дали този пръстов отпечатък е на г-жа Калчева.
„Във всички морги на територията на София г-жа Калчева липсва от регистрите”, завършва Костенска.

Новините от днес и със задна дата