събота, 20 юни 2020 г.

Италия пуска ”бонус ваканция”, за да подкрепи туристическия сектор на страната

Почивка в Сардиния - Най-престижната, екзотична и луксозна ...
Италианското правителство днес обяви подробности по начините за отпускане на "бонус ваканция", който може да  достигне 500 евро. Целта на тази мярка е италианците  да бъде финансово стимулирани да почиват на полуострова,  за да подкрепят туристическия сектор на страната. Този сектор пострада силно от последиците от мерките в борбата срещу разпространението на новия коронавирус, предаде Франс прес.

За тази програма държавата деблокира 2,4 милиарда евро и тя ще бъде прилагана за домакинствата, чиито годишни доходи не превишават 40 000 евро.

Бонусът има три варианта: 150 евро само за един човек, 300 евро за домакинство от двама души и 500 евро за семейство от трима и повече членове, уточниха италианските данъчни служби. Този бонус може да се използва за туристическо настаняване в Италия между 1 юли и 31 декември 2020 година.


Той може да бъдат получен чрез приложение, пуснато от министерството на културата, което създава баркод и на което кандидатът трябва да се регистрира.
На практика този бонус дава намаление от 80 на сто от сумата за настаняване, а останалите 20 на сто са под форма на намаление на данъците, което се прави от декларираните доходи.

Програмата, която бе обявена от правителство през май в един от извънредните укази по време на санитарната криза, предизвикана от Ковид-19, цели да подкрепи туризма. Той е ключов за италианската икономика и осигурява 13 на сто от брутния вътрешен продукт.

Новините от днес и със задна дата