петък, 26 юни 2020 г.

Проф. Константинов: България е сравнително встрани от тежките поражения на коронавируса

В момента в Европа се наблюдава процес, при който заразените с COVID-19 на ден растат, но смъртността затихва. Това каза математикът проф. Михаил Константинов, предава "Фокус". Той уточни, че у нас тези над 4 000 случая са на доказано заразени с COVID-19. Болни са тези, които развиват симптоми или пневмония, а това са хора, при които е констатиран този вирус, обясни проф. Константинов.
„Когато говорим какво е положението в България, трябва да кажем какво е то в Европа и света. По смъртни случаи сме два пъти по-добре от света и осем или девет пъти по-добре от Европа. Всички говорим колко е лошо положението в САЩ, въпреки това преди тях има други девет държави, в които умират повече хора.
Сред тях Обединеното кралство, Италия, Белгия, Испания, Швеция, Франция. Затова с цифрите трябва да се борави много внимателно“, препоръча той.
Според проф. Константинов броят на заразените се увеличава заради отхлабването на мерките и по-масовото контактуване между хората, както и заради увеличения брой на тестовете.
По думите му България е сравнително встрани от тежките поражения на този вирус.


Новините от днес и със задна дата