сряда, 10 юни 2020 г.

В Бургас обсъдиха дейността на неправителствените организации

Експерти обсъдиха дейността на неправителствените организации в Югоизточна България и как те работят с местните администрации.

Проучването обхваща общините Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол и е част от проекта "Проучване и анализ на нивото на гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики на територията на градските ареали на общините от югоизточен район на планиране (ЮИРП) януари 2020 г."

Една от целите на изследването е била да установи какъв предмет на дейност имат неправителствените организации, как те си сътрудничат с местната администрация и каква форма на комуникация използват.

Резултатите от проучването показват, че неправителствените организации изпитват трудности с намирането на кадри и осигуряването на финансиране за дейността си. Формулирането на ясни цели е друг насока, в която неправителствените организации и общините трябва да работят.

Оповестяването на резултатите от дейностите по проекта се проведе в галерия "Георги Баев". На него присъстваха зам.-кметовете Весна Балтина, Диана Саватева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, социалният антрополог Харалан Александров, общински съветници и представители на неправителствени организации.

Още снимки


Новините от днес и със задна дата