четвъртък, 25 юни 2020 г.

Ройтерс: Слънчев бряг се е превърнал в град-призрак

Ройтерс: Слънчев бряг се е превърнал в град-призрак - 0
Най-големият черноморски курорт Слънчев бряг се е превърнал в град-призрак. След като пандемията от коронавируса затвори границите, приземи полетите и принуди хората да си стоят вкъщи, едва шепа хора могат да бъдат забелязани сред стотиците неотворените чадъри и недокоснати шезлонги по 5-километровата плажна ивица със златист пясък, съобщава Ройтерс, цитиран от Монитор. „Не помня подобно нещо“, казва Румен Мончев, собственик на хотел на брега на морето. "Ако имаме бизнес тази година, тогава ще сме супер добре", споделя още хотелиерът.
Той обяснява, че е намалил цените, инвестирал е в прегради, за да отдели масите за хранене, и е наел „COVID-19 шериф, за да гарантира, че хотелът му е безопасно място на фона на пандемията от коронавирус.
Но от 160 унгарци, които Мончев е очаквал миналата седмица, са дошли само 33.
За да спаси поне малко от летния ваканционен сезон, правителството предлага субсидии за чартърни полети и намалени концесионни такси, така че плажните оператори да могат да предлагат по-евтини шезлонги, като същевременно пазят бреговете безопасни и дезинфекцирани.
Пандемията е намалила планираните чартърни полети до черноморските градове Варна и Бургас за сезона с 35% спрямо 2019 г.

Николина Ангелкова: Очакваме утре първия чартър, който ще пристигне от Амстердам


Новините от днес и със задна дата