сряда, 24 юни 2020 г.

Установиха хората с коя кръвната група злоупотребяват с алкохол

Човешката кръвна група влияе на много фактори. По-специално, развитието на алкохолната зависимост. Как? 
Според проучване, проведено сред жители на САЩ и Япония, по-голямата част от хората, страдащи от злоупотреба с алкохол, имат кръвна група II.  Според учените това може да се обясни с липса на глюкоза в организма: тъй като алкохолът е въглехидратен продукт, той компенсира липсата на веществото.
 
Хората с тази кръвна група мога да си позволят да консумират добри червени и бели вина в малки количества - това се дължи на високото ниво на киселинност в организма на тези хора.
 
Изследователите посочиха собствениците на IV кръвна група като най-устойчивите на алкохол. Но за тези, които имат група III, напротив, по-добре е да изоставят алкохола напълно.

Факт е, че хората с кръвна група III имат висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания и чернодробни заболявания, така че алкохолът може да им изиграе лоша шега.
 
В интервю за aif.ru ръководителят на лечебно-рехабилитационния център "Возрождение", наркологът Юри Вялба обобщи резултатите от проучване на чуждестранни колеги:

„Тази научна работа е повод за продължаване на по-нататъшните изследвания. Но никоя кръвна група не задължава човек да стане алкохолик. Също така няма група, която прави хората неуязвими към алкохола, "/zdrave.to

Новините от днес и със задна дата