сряда, 10 юни 2020 г.

Мистикът Божидар Караджов предсказа нова голяма заплаха от К-19 след първата вълна

В края на изпълненото с рестрикции време около пандемията заради Ковид-19 се обръщаме към мистика Божидар Караджов, който да ни разкрие какво още ни очаква. Ето каква прогноза е дал за БЛИЦ.
- Здравейте, г-н Караджов, предрекохте че Ковид-19 ще отшуми, но ще има втора вълна и икономическата криза ще е по-опасна. Стоите ли още зад думите си?
- Втора вълна от Ковид-19 в световен мащаб ще има. Тя ще удари до края на годината - периодът ноември - декември. Друг е въпросът, колко от държавите ще признаят, че отново са засегнати от вируса. Смъртността, за щастие, ще е много по-малка, отколкото при първата вълна. Нито една европейска държава няма да си позволи такива рестрикции, каквито бяха досега. Самият щам ще отшуми в рамките на две години. Лек вече е създаден, както казах през месец март. Към момента две са ваксините, които са направени в света, като те са успешни и ще бъдат прилагани върху хора. Лошата новина е, че грип от типа "Б" ще удари до края на годината. Това означава, че два вируса ще ни морят по едно и също време.
- Значи страшният период не е отминал. Дори от думите Ви разбирам, че нещата може да отидат и на още по-зле?
- Съветвам хората да не си представят апокалиптични неща. Това ще е ситуацията, в която ще живеем в бъдеще. За съжаление икономическите последствия от пандемията тепърва ще бъдат усетени. В Гърция, Италия, Испания и у нас ще има фалити на хотели и заведения. Зимният туризъм, както и у нас, така и Европа, ще е слаб заради последствията от Ковид-19. В този бранш ще е въпрос на оцеляване, а не на растеж. По-голямата част от хората, свързани с този сектор, няма да имат препитание. Стагнацията в туризма ще се отрази негативно и на други бизнеси, които са свързани с този бранш - ресторанти, транспортен сектор, музеи, развлекателен бизнес. Рестартът на туризма ще е през летния сезон на 2021-ва година. Зимата няма да е добра за сектора.
- Какво друго да очакваме, като последствия от Ковид-19?
- Важна новина е, че грипните ваканции ще изчезнат - от тук насетне децата ще учат онлайн при такива ситуации. През следващата учебна година на два пъти учениците ще бъдат в ситуация на онлайн обучение. Абитуриентските балове ще бъдат позволени до дни. Цените на горивата ще се запазят в сегашните ръстове. Няма да има държавни бензиностанции.
- В началото на годината дадохте прогноза за наводнение в Перник. За това, което се случи, ли говорехте?
- Моето предупреждение спаси много хора. Но ще има и други бедствия. Очакват ни силни локални валежи, заради които канализационните системи в определени населени места няма да могат да издържат и да поемат водите. Трябва да се обърне внимание на районите около Правец и Кърджали.
- Какво да очакваме в спорта?
- Европейското първенство по футбол догодина ще се проведе. Мерките за публика в спорта ще се запазят. Посещаемостта, която съществуваше преди пандемията по стадионите и залите, ще се възстанови догодина. В глобален план три лета ще са нужни за пълното преодоляване на последствията от Ковид-19 в спорта. Ще има нови правила в "Шампионска лига" и "Лига Европа". Няма да се допускат толкова привърженици, които подкрепят гостуващия отбор, както беше досега. Ще се играе предимно пред собствена - на приемащия отбор, публика. Наско Сираков няма да се задържи дълго като собственик на "Левски".
- Какво ще се случи в САЩ?
- Пикът на протестите ще бъде около Националния празник - 4 юли.
- Какво ще кажете за 5 G?
- Няма нищо страшно. Хората не трябва да вярват на конспиративни теории. Само едно ще кажа - така се говореше и при въвеждането на 3 G, но не се случи нищо страшно.

Новините от днес и със задна дата