събота, 6 юни 2020 г.

16-годишния Борислав Борисов починал в ръцете на братовчед си, след удар с ключове по главата

Убийство на непълнолетен в столичния квартал „Димитър Миленков“. 16-годишен младеж е бил нападнат след спречкване между компании. Инцидентът става на площада в квартала снощи. Четирима нападат 16-годишния Борислав Борисов. Спречкването е забелязано от полицейски камери в района. Докато пристигне патрул обаче, за момчето е било прекалено късно, предаде bTV.
Заедно с него е братовчед му. Били на гости в квартала при приятели, когато ги засича другата компания. Разказва, че не са провокирали с нищо нападателите. Ударът е един и е фатален. „С ключове го удари и 10-15 секунди, след като го удари падна на земята и Атанас вика „Това е за дето ме натопи в районното за наркотици“. Аз го хванах, за да му помогна. Лисках го с вода. Сложих го на пейката и ми почина в ръцете“, сподели още братовчедът на жертвата.
                                                   Снимка: btvnovinite.bg
По думите на свидетелите, нападателят прави опит да се измъкне – чрез подкуп. Предлагал на приятелите на убитото момче пари, за да кажат, че го е ритнал кон.
28-годишният извършител е задържан на място, след като полицаите правят безуспешни опити да спасят пострадалия.

„Доживотна присъда. Направо доживотна присъда. Без обжалване, без нищо – до живот. Оттам да не излезне. Както той няма да излезе от гроба“, каза още роднината на загиналия. По случая е повдигнато обвинение за причинена смърт по непредпазливост.

Новините от днес и със задна дата