вторник, 16 юни 2020 г.

Окончателно:Домашен арест за мъжа, брутално убил 16-г. Боби

Състав на Апелативния съд в София остави под домашен арест 28-годишния Атанас Георгиев, обвинен за убийство по непредпазливост на 16-годишното момче от столичния квартал „Димитър Миленков”. Това предаде Нова тв. Апелативните съдии са на мнение, че има обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението. Георгиев обаче има постоянен адрес, семейство и две деца и няма опасност да се укрие.
Магистратите приеха и доводът на Софийския градски съд, че обективно не се установява опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, той е съдействал на разследващите и е помагал на екипа на Бърза помощ след инцидента.
Обвиняемият трябва да спазва мярката си на адреса, на който е регистриран. Определението на САС не подлежи на обжалване и протест. Припомняме, че 16-годишният Борислав Борисов е бил нападнат след спречкване между компании.

Инцидентът става на площада в квартала вечерта на 4 юни. Спречкването е забелязано от полицейски камери в района. Докато пристигне патрул обаче, за момчето е било прекалено късно.
Обвиненият 28-годишен мъж за смъртта на Боби се оказа с криминално минало и предходно осъждане. Ударил е Боби с ключове по главата, но ударът е бил достатъчно силен, за да причини смъртта на момчето, което след няколко минути е починало в ръцете на братовчед си.

Новините от днес и със задна дата