петък, 12 юни 2020 г.

Жена с две деца от Търговище разказа за 15 години жесток бой и тормоз вкъщи

3 години след сватбата, жена става жертва на насилие – физическо и психическо. Жената разказва, че 15 години живеела под един покрив и търпяла, предаде Нова телевизия. Скандалите, алкохола и насилието били нейното ежедневие. Жената прави много опити да избяга, мислила и за развод, но всеки път се е връщала, заради страховете дали и как ще успее да се грижи сама за 2 си деца в малкия град - Търговище.
Жената разказа, че много пъти след употреба на алкохол, човекът до нея я малтретирал. След поредния побой, жертвата събира смелост да потърси помощ. Мъжът е изведен от дома насилствено, а жертвата завежда дело срещу него.
Той е осъден да не доближава жената и децата си за период от 1 година, чрез ограничителна заповед. Насилникът към момента плаща издръжка, но пострадалата е останала без работа по време на коронакризата.

Към днешна дата жената живее нов живот – по спокойна и по сигурна е за децата и себе си, разказва още тя. Към днешна дата жената още получава психологическа и емоционална подкрепа.
По време на пандемията обаче, жената остава без работа и това е ново предизвикателство пред нея. Фондация се е заела да подпомага чрез събиране на дарения, жени като тази, които отглеждат сами децата си и са били жертва на насилие, защото според фондацията, много жени търпят насилието заради икономическа зависимост.
Само в област Търговище над 120 жени годишно търсят помощ и подкрепа, защото са жертва на насилие у дома.

Новините от днес и със задна дата