сряда, 10 юни 2020 г.

Плъзна скандална версия за 15-г. момче, убито от мълния в Ботевградско. Вярна ли е?

15-годишно момче загина вчера, ударено от мълния край ботевгардското село Гурково. Пасището, на което се е разиграла трагедията, е на около 2 км от Гурково. Родителите на Илия са земеделски производители и от години отглеждат крави, съобщава БНТ. Братът на детето пръв стигнал до тялото му, за да му направи изкуствено дишане. Той и неговите близки смятат, че повиканата линейка е закъсняла с пристигането си на мястото на инцидента. Според Спешна помощ обаче лекарите са дошли на време, но на място нямали какво да направят, освен да констатират смъртта на детето.
Трагедията станала след като Илия отишъл да прибере кравите, за които се грижили заедно с родителите си. По това време над селото се разразила мощна буря, при която паднала мълния и ударила младежа. < br />
Кметският наместник на Гурково Генка Йотова разказа за случилото се. "Картината беше много тежка, много трагична. Случилото се е при силна буря, силен гръм удря детенцето и го убива на място. Действително силна беше бурята, но за кратко. Имаше много силни гръмотевици.
"

Тя допълни, че семейството на детето е много трудолюбиво и добро, жители са на село Гурково. Няма такъв подобен случай в землището на селото. Илия е бил ученик в ботевградската Природоматематическа гимназия.

Новините от днес и със задна дата