понеделник, 1 юни 2020 г.

13-годишното момиче, бито от десет нейни съученички, три пъти постъпва в болница след побой / ВИДЕО

10 момичета пребиха своя съученичка в Южния парк

„Това момиче постъпва за трети път при нас в рамките на три месеца. Винаги е ставало дума за такива битки. Не мога да обясня какъв е казусът в момента. Имала е рана в областта на устните. Обработена е и е освободена”, коментира пред NOVA директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Става въпрос за 13-годишното момиче, бито от десет нейни съученички в Южния парк, в София.

Боят бил уреден в чат в социалните мрежи. Момичето е ритано в устата. Побоят е заснет от момче. А полицията търси нападателите.

Освен това проф. Балтов съобщи, че днес работещите в най-голямата болница за спешна медицина в страната ще получат заплатите си за април.

„До 10 часа ще постъпят парите по сметката на болницата и след това ще бъдат преразпределени по сметките на работещите”, посочи проф. Балтов.

„Парите, които трябва да получат работещите, са за заплатите за април. Трябва да се знае, че Касата изплаща 100% от изработеното за април. Днес ще имат пари. До 10 часа ще постъпят парите по сметката на болницата и след това ще бъдат преразпределени по сметките на работещите”.

Проф. Балтов поясни, че причината болницата да получава парите си от НЗОК на части е кризата с коронавируса, като вторият транш е направен в последния възможен момент в петък на обяд и средствата не са постъпили още по сметката „Пирогов”.

„Надявам се това да се случва за последно. Мисля, че вече ще има по-добра организация при надзора на Касата, защото иначе следващия месец ще последва същото”, предупреди проф. Балтов.

Той от чете, че дейността на болницата през април и май е била намалена с до 50%, но „риск за заплатите няма”.

Новините от днес и със задна дата