петък, 22 май 2020 г.

Мощен удар на полицията, арестуваха поморийския наркобос Александър


Александър Луков от Поморие бе арестуван, след като спецченгета разбиха наркодепото му в складова база в морския град. Това пише "Флагман". Разследващите открили широка палитра от забранени вещества – много марихуана, 104 броя екстази и сериозно количество метамфетамин. 26-годишният Александър Луков е успял да развие солиден наркобизнес. Наблюдаван е известно време от разследващите, които са събрали сериозни доказателства срещу помориеца.
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу него по чл.354а, ал.1 – грозят го от две до осем години затвор. Допълнителен проблем за младежа, помислил се за поморийския Пабло Ескобар, е че е извършил деянието в условие на изпитателен срок на предходно осъждане – отново за разпространение на нарктотици.

Бургаският окръжен съд днес е разгледал и мярката му за неотклонение. Наложен му е постоянен арест, защото магистратите смятат, че може да извърши друго престъпление. Александър е поискал да остане под домашен арест, но БОС е постановил да се върне зад решетките.

Новините от днес и със задна дата