петък, 22 май 2020 г.

Закланата от мъжа си в Слънчев бряг Татяна била известен моден дизайнер, а той авиоинженер

Жестокото убийство на украинка от съпруга ѝ потресе Слънчев бряг. Жената издъхва, след като е намушкана с нож без да има никакъв шанс да се спаси, съобщава bTV. Жителите на курорта нарекоха мястото на убийството „къщата на ужасите“. В нея са живели Павел и Татяна през последните 5 години. Той е бивш авиоинженер с американско гражданство, тя е украинка, известен моден дизайнер. Пандемията ги разделя за 4 месеца, седмица след срещата им жената е намерена убита.
Със сълзи на очи най-добрата приятелка на Татяна – Анжела Кирова разказва: „Знаем, че я е зарязал по жесток начин, че тя е умряла на тази тераса и е нямало шанс да бъде спасена“. Двамата сключват брак миналата година и тя заминава за Украйна да поднови документите си, когато е обявена пандемията. Успява с кола да премине затворените граници и преди седмица пристига.
„Тя се прибра да живеят, да си оправят хотела, да се наслаждават на живота, но нещо с човека се е случило за тези 4 месеца, какво – ние не знаем“, сподели Анжела. Съседите познават съпрузите като спокойни и сплотени. За последните 2 месеца, 7 жени са загубили живота си у нас, алармира омбудсманът Диана Ковачева, позовавайки се на данни на Световната здравна организация.

За същия период 12% повече жени са потърсили помощ и по телефона.
Психолози прогнозират, че повече хора имат нужда от помощ след изолацията. Омбудсманът търси подкрепа от правосъдното министерство.
„Аз предлагам промени в Наказателния кодекс, с които да се премахне системният характер при домашното насилие. Тоест, то да се наказва при първия акт, а не да се чакат три последователни опита. Една жена може да бъда убита от първия път“, посочи Ковачева и добави, че е готова да се обърне и към Народното събрание.

Новините от днес и със задна дата