петък, 22 май 2020 г.

Жена роди близнаци, бащата видя документите на едното бебе и ги напусна веднага

Жена роди близнаци, бащата видя документите на едното бебе и ги напусна веднага

Казват, че появата на бебе в семейството е най-щастливият момент за майката и бащата. А представете си появата на близнаци – двойно щастие. Нали?

Е, това не винаги е така.

Но се оказа, че случилото се с тях изобщо не е чак толкова изненадващо, колкото станалото в едно китайско семейство.

Жената родила близнаци. Изписали ги от болницата и след дни получили документите на децата (това е стандартна китайска процедура). Но щом мъжът видял документите на едно от децата веднага напуснал семейството и подал молба за развод.

Лекарите поясниха, че станалото се наблюдава при едно на 10 милиона раждания.

Съпругът на китайката направил шокиращо откритие, след като разгледал резултатите от ДНК теста на новородени. Това е стандартната процедура за регистриране на децата в Китай. 

От документите той разбрал, че едното дете е с неговите гени, но ДНК-то на другото бебе не съвпада с неговите гени. Оказало се, че двете деца, макар и близнаци, са от различни мъже.

„Раждането на близнаци от различни бащи е изключително рядко явление, известно като суперфундация“, пояснява доктор Джунгжен Джен Яджун, който е директор на Пекинския център за съдебна идентификация.

Той поясни, че шансът за такъв случай е един на всеки 10 милиона раждания.

„Първо, майката трябва да произведе две яйцеклетки вместо една за един месец, за да роди близнаци. Второ, тя трябва да прави секс с двама мъже за кратък период от време, за да се случи това“, поясни д-р Яджун. / jenata.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата