петък, 29 май 2020 г.

Повдигнаха обвинения на зам.-министър Красимир Живков и братя Бобокови

Извънредно! Арестуваха братя Бобокови
Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови, защото са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци. С обвинения са още трима души, сред които и бившия шеф на регионалната Екоинспекция в Плевен, като шестимата задържани остават в ареста за 72 часа.

Очаква се Специализираната прокуратура да внесе искания за определяне на най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража".

Разследването срещу зам.-министър Красимир Живков е за оказване на натиск върху подчинени и насочване на отпадъци за рециклиране към конкретни, контролирани от него фирми.

Смята се, че Живков е оказвал влияние върху свои подчинени да разрешават вноса на отпадъци от Италия на фирми, които не са имали разрешително за преработка на такива боклуци, но са разполагали с разрешително за депа за съхранение.

Акцията на спецпрокуратурата се проведе едновременно в няколко града на страната, като при нея бяха претърсени над 40 адреса.

Новините от днес и със задна дата