неделя, 24 май 2020 г.

Улични боеве и локви от повръщано: Туристи след карантина атакуваха кръчмите в любим на българите курорт

Испанският курорт Малага се превърна буквално в бойно поле. Туристи и местни жители, които бяха няколко седмици под карантина, атакуваха централната улица Paseo de Pedregalejo, известна с многото си барове и кръчми. На място трябваше да атакува полиция, а британец бе приет в болница, след като бе прободен от неизвестни с нож. Испания бе едно от огнищата на коронавирус в Европа. Най-потърпевша бе столицата Мадрид. Страната все пак се възстанови от най-лошото и бе взето решение за отпускане на мерките.
Обитателите и туристите в Малага, останали затворени по хотели и по домовете си няколко седмици, решиха да отбележат по свой начин излизането си на "свобода" и се юрнаха по барове и заведения. Според The Sun скоро ситуацията излязла извън контрол и улиците се превърнали в бойно поле.

Пияни хора хвърляли по между си столове и пепелници и се били. Всичко това се разиграло само 18 часа след вдигане на карантината.
Daily Mail съобщава, че се наложило полицията да се намеси и да разтърве две групи хора, които пиели на терасата на ресторант. Други свидетели пък описват как хората масово повръщали на улицата.
Най-тежкият инцидент станал, след като шестима туристи от Великобритания влезли в ръкопашен бой и единият от тях бил намушкан.

Новините от днес и със задна дата