събота, 30 май 2020 г.

Бургазлии, пазете децата си! Бивш затворник снабдява цял квартал с друсан чай


Бургазлии изпратиха снимка на 37-годишния Георги Димитров, който бе задържан с дизайнерска дрога в ж.к."Меден рудник" в морския град, за да предупредят гражданите да пазят децата си от него. Това пише "Флагман".
Димитров е стар познайник на униформените, осъждан е, но явно периодът зад решетките не го е превъзпитал и отново е започнал да се занимава с наркотици. Запознати коментират, че Димитров снабдява с друсан чай най-големия комплекс в Бургас.
Преди няколко дни крими героят бе спипан с 15 свивки с дизайнерска дрога и плик със зелено-кафява тревна маса - друсан чай. Той бе натръшкан от ченгетата посред бял ден на междуетажната площадка на блок 11 в жк. "Меден рудник".
Тогава Георги Димитров бе задържан с полицейска заповед за задържане за 24 часа, очаква се срещу него да бъде повдигнато обвинение. Припомняме, че чаят за пушене става все по-популярен сред тийнейджърите.
Дизайнерската дрога обаче се оказва доста силен наркотик.
Макар синтетичните канабиноиди да не са посочени изрично в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, същите имат аналогично силно психоактивно и наркотично действие върху човека, както и сходен химически състав и структура като познатите наркотици, може да се приеме, че представляват техен аналог.
Влиянието на чая е доста опасно и притеснителен фактът, че младежите първо се добират до него, тъй като през последните години се разпространява с огромна сила.

Новините от днес и със задна дата