сряда, 27 май 2020 г.

Нова шашма по бензиностанциите: Пълнят цял резервоар - плащат 20 лева!


Нова нагла измама изправи бензиностанциите в Пловдив на нокти през последните седмици. Извънредните мерки и спазването на разпоредбите за социална дистанция дадоха шанс на редица мошеници да се възползват от ситуацията, съобщава "Марица".
Схемата е проста. Апашите избират натоварена бензиностанция в пиковите часове, когато клиентите изчакват на опашки както с автомобилите си, така и пред касите. Те зареждат своя автомобил с гориво догоре, като през цялото време се оглеждат за това, какво се случва по съседните колонки.
Така измамниците избират тази, на която сметката е не повече от 10-20 лева. За да сработи измамата е необходимо апашът, който се нарежда на опашката за плащане да е преди нищо неподозиращия човек, чието гориво ще бъде платено.
Щом реда на измамниците дойде – те плащат горивото на предварително избраната колонка и бързо напускат както касите, така и самата бензиностанция. Няколко минути по-късно, след като на касите се появи реалният клиент на колонката, измамата вече лъсва.

Бивш управител на бензиностанция коментира, че подобна схема е изключително добре обмислена.
По думите му в случая няма как да се докаже безспорна вина и умисъл: „Дори и полицията да открие крадеца, ако той е запазил касовия бон може да твърди, че е объркал номера на колонката и в бързината не е обърнал внимание“.

Новините от днес и със задна дата