неделя, 24 ноември 2019 г.

Мистериозен бизнесмен от Ливан вдига Бевърли хилс в Бургас

Рабия Якуб Дарудж е наел известно проектантско бюро, за да изработи проекта и доклада по Оценката на въздействието върху околната среда.
Модерен комплекс с 20 самостоятелни сгради, 3 детски площадки, волейболно игрище, голям басейн, ресторант и зони за рекреация ще се изгради във вилна зона „Брястите“ в ж.к.“Меден рудник“, съобщава Флагман.бг.

Инвеститор е регистрираната на ул."Фердинандова" 57 - „Бейно инвест къмпани“ ЕООД, собственост на чуждестранния гражданин Рабия Якуб Джарудж.

Спор и кавга довели до намушкването на жената във влака, ножът бил неин

Младото момиче от Варна, което бе намушкано с нож от 21-годишно момче във влака, пътуващ от Пловдив към морската ни столица, е без опасност за живота.

Както е известно, пострадалата е на 20 години. Тя е с прободни рани в областта на главата, гръдния кош и бедрото.

Инцидентът се е случил около 2:00 часа тази нощ. Момичето е било отведено в болница в Стара Загора в критично състояние. Към момента ситуацията е овладяна и жената е без опасност за живота.

Д-р Мирослав Ненков: 100 човека крадат в системата на здравеопазването и са по-силни от държавата

Това правителство два пъти по половин милиард лева качва бюджета на Здравната каса. Краде се. Наливат се тези пари в каца без дъно. Крадат тези, които управляват системата. Едни сто човека, които мога да изредя. Тези крадци са много чувствителни, те са много обидчиви. Те са по-силни от държавата. Това заяви бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков пред Нова тв.

"От една страна хората трупат здравна култура от Интернет, а не от истински лекари. От другата страна лекарите от моето поколение имат едно овластяване. Ако вие дойдете при мен с готова диагноза, аз се дразня много. Вие или вашите приятели смятат, че детето ви или ваш роднина е за болница, но това не го срещате, вие сте недоволни. Идват хора с готови диагнози, които, като се окаже, че не са така, те не са доволни. Идват хора, които искат да постъпят в болница за една седмица без да има нужда, пак не са доволни. Има тлеещо и непрекъснато поддържано напрежение между една част от обществото, която представлява моята гилдия, и останалата част", добави той.

Почти премахната е дигата на Централния плаж в Созопол

 Почти премахната е вече пясъчната дига на Централния плаж в старата част на Созопол. Само часове след като министър Николина Ангелкова разпореди съоръжението да бъде съборено, концесионерът започна действия.Вчера министърът на туризма бе в Созопол, за да разговаря с местните хора, подали сигнал срещу изграждането на дигата. Винаги търсим обратна връзка с хората, ако има проблеми - решаваме ги заедно с консенсус и това ще продължи и в бъдеще, каза министърът пред гражданите на Созопол.

Разпоредената от нея спешна проверка установи, че има разминаване с уведомлението от концесионера, изпратено на 28 октомври до Министерството на туризма, Басейнова дирекция и общината.

Инспекцията показа, че при изграждане на дигата в Созопол е изземван пясък от заливаемата площ.

Затова министърът разпореди възстановяване на съществуващото положение на плажа и неустойка по договора от 6900 лв. В същото време дигите са изключително важни защитни съоръжения и не бива да бъдат отричани, те се ползват за защита на ивиците и инфраструктурата от морски бури навсякъде по света.

Жена е с опасност за живота след намушкване във влак

  

.Мъж на 20 години е задържан по подозрение, че е намушкал с нож млада жена във влака Пловдив - Варна в района на Стара Загора. Пострадалата е на 21 години. Престъплението е станало в ранните часове на деня при спорБлизо два часа нощният влак е престоял край Стара Загора.

От МВР потвърждават за случилото се.

Пострадалата е настанена в болница в тежко състояние. По нареждане на полицията влакът не е можел да тръгне от гарата в Стара Загора.

Веган мама втрещи: Как да изселя въшките от косата на бебка и да ги...


Майките на ХХI век отглеждат децата си със съвети, получени от други майки във форумите в интернет. Което, разбира се, не изключва вероятността да се поддават на разнообразни модни течения.

Монархиите принадлежат на жените: Принцесите, които ще станат кралици

Принцеса Естел Шведска

Снимка: Официален профил в Instagram
Светът на аристокрацията ще бъде завладян от жените. Към днешна дата в света има само две жени-монарси, които управляват - английската кралица Елизабет II и датската Маргарете II.

Благодарение обаче на принцесите Естел, Леонор, Катарина-Амалия, Елизабет и Ингрид Александра, бъдещето принадлежи на жените.

Вижте принцесите, които един ден ще станат кралици:
Принцеса Естел Шведска
Дъщерята на принцеса Виктория и принц Даниел е родена през 2012 година. Майка ѝ е коментирала, че Естел иска да знае много за хората. "Тя е много социална и смела", казва принцеса Виктория за първородната си дъщеря.
Принцеса Елизабет Белгийска

Крал Филип и кралица Матилд стават родители за първи път през 2001 г. Елизабет, която в момента учи в United World College of Atlantic в Уелс, обича да кара ски, да играе тенис, скуба дайвинга и кулинарията.

Зимата ще бъде много мека, уникално единодушие в прогнозите на моделите

Приключи ноемврийската актуализация на прогнозите на практически всички метеоцентрали, които издават сезонни прогнози.
Към момента, в сравнение с предишните поне десетина години, ситуацията е уникална с две неща.
Има уникално единодушие сред моделите, което е прецедент, че зимата в голяма част от Европа и у нас ще бъде мека. Вторият акцент, без аналогия през последните години е, че подобно единодушие се запазва от август до настоящия момент. Това значително увеличава "тежестта" на тези сценарии и с увереност, по-голяма от когато и  да било през последните години може да обобщим: зимата най-вероятно ще бъде мека или много по-мека от обичайното.

Новините от днес и със задна дата