неделя, 10 ноември 2019 г.

Доставени са тръбите за първия километър от газопровода Гърция-България/ видео

Резултат с изображение за газопровода Гърция-БългарияИзграждането на интерконектора Гърция-България е сред ключовите приоритети на българското правителство в енергийния сектор, обяви в официалната си Фейсбук страница премиерът Бойко Борисов.


"Реализацията на междусистемната газова връзка е от стратегическо значение не само за двете страни, а и за цяла Европа. Проектът е включен в 7-те топ приоритетни проекта на Европейския съюз в областта на енергетиката.

Той ще доведе до реална диверсификация на маршрутите и източниците на снабдяване през Гърция чрез доставки Каспийския регион, Близкия изток и Източното Средиземноморие чрез съществуващи и нови терминали в Гърция и Турция.

Българка на 52 години роди здраво бебе

Снимка на Медицински комплекс  "Майчин дом"    Варна.52-годишна жена роди успешно здраво бебе в МБАЛ-"Майчин дом" във Варна.

Въпреки придружаващите заболявания на майката, благодарение на екипа от специалисти раждането чрез цезарово сечение е преминало успешно, съобщиха от болницата.
Малката Деница е с тегло 3170 кг. и се адаптира успешно.

Бремеността, резултат на изкуствено оплождане, е интензивно наблюдавана от д-р Даниела Станева и ак. Рени Корновска.

Майчинството е възможно, независимо от възрастта, коментират от МБАЛ „ Майчин дом-Варна“ ЕООД!

Да си майка на 52г. не е чудо, а истинско щастие.
Бремеността, резултат на изкуствено оплождане е интензивно наблюдавана в „Майчин дом-Варна“ ЕООД от д-р Даниела Станева и ак.Рени Корновска.

Арестуваха известен руски историк за убийство, разчленил студентка

Световноизвестният историк от Санктпетербургския държавен университет (СПДУ) - доц. Олег Соколов, е арестуван за жестоко убийство на млада жена. Той е задържан, докато се опитва да изхвърли в река Мойка пакет с отрязани женски ръце, а в дома му е намарено разчлененото тяло, съобщиха руските медии.
По неофициална информация жертвата е 24-годишна випускничка на СПДУ, с която 63-годишният историк бил близък, но убил по време на скандал в дома му. Анастасия Ещенко имала със Соколо съвместни научни проекти.
На 9 ноември сутринта доцентът бил изваден от реката и откаран в болница с хипотермия. В сака му "бяха открити две отделени женски ръце и газов пистолет", съобщиха от прокуратурата. Разследващите установили, че той е влязъл във водата, защото чантата с човешките крайници не потънала.

Пияна жена катастрофира, забивайки се с автомобила си в магазин

Жена катастрофира, забивайки се с автомобила си в квартален магазин за хранителни стоки в Пловдив.

39-годишната шофьорка е тествана с дрегер, който е показал над 1.7 промила алкохол. Тя е задържана за 24 часа, съобщиха от полицията

Инцидентът е станал около 11 ч днес на улица "Лозарска". Според очевидци кола с хасковска регистрация се врязала във врата на бакалия в квартал "Коматево" с поне 50 км/ч.
 Нямало спирачен път, нито опит да бъде избегнат удар.

Водачката не успяла да спре на паркинга и се забила във витрината. Свидетели заявиха още, че тя излязла клатушкайки се от автомобила и извела навън кучето си, което също било в автомобила, съобщи "Марица".

Новините от днес и със задна дата