вторник, 22 октомври 2019 г.

Ники Илиев и Саня си простиха, решиха отново да...

Раздялата на Саня Борисова и Ники Илиев се случи преди две години. Стана известна на почитателите им доста по-късно, но не само заради това продължава да ги вълнува. Актьорите, които бяха заедно почти 10 години, днес са приятели и дори си помагат. Пътят от разочарованието, взаимното нараняване при разлъката не бил нито лесен, нито кратък, загатвали са и двамата. И явно е така, защото Саня май все още не е готова за нова връзка. Съсредоточила се е върху себе си и сбъдването на мечтите си. Ники също се е концентрирал върху работата си, а наскоро сподели, че е станал по-отворен към света и май всичко в него, включително нова любов.

Силни битки очакват геймърите в Е-ARENA 2019


Този декември Експозиционен център "Флора" отново ще бъде домакин на най- епичните геймърски битки.
За трета поредна година Е-ARENA  ще се проведе в Експото. 

Първите срещи с легендарните игри започват в 10.00 часа на 14 декември. Очакваното геймърско събитие ще бъде закрито на 15 декември в 19.00ч. 

Важно за учениците и родителите!


УчилищеДенят след изборите за кметове и общински съветници - 28 октомври, е неучебен, но присъствен ден. Заповед за това е издадена от министъра на образованието и науката.

Всяко училище по своя преценка трябва да организира различни занимания по интереси, спортни дейности, посещения на музеи, галерии, културни институции и обекти, свързани с образователния процес.

Директорите на училищата трябва до 23 октомври да представят в Регионалното управление на образованието /РУО/ какви дейности са планирани за 28 октомври.

Всяко учебно заведение само ще определи времето за провеждане на организираните дейности.
Информацията за дейностите в различните училища ще бъде оповестена на сайта на РУО.

Запорираха имущество за 134 млн. лева на Миню Стайков

След уведомление от Специализираната прокуратура, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество образува производство по ЗПКОНПИ срещу Миню Стайков, съобщиха от комисията.
Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лева.
Миню Стайков е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления.
През август Специализираният апелативен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Миню Стайков.
Той поиска да бъде освободен, за да се лекува. След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава, каза адвокатката му. И поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои там, защото е задържан повече от година. Това довело до симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. Съдът обаче отказа.

Нов случай на вандализъм при пасарелката на „Мираж“ /ВИДЕО/


1Млад мъж се опита да счупи камерите за видеонаблюдение в асансьорите на пасарелката при хотел "Мираж".
Извършителят без причина извършва неприлични действия пред тях и прави опит да счупи обективите с груби удари.
Служителите от центъра за видеонаблюдение са предоставили кадрите на полицията, за да бъде издирен извършителят на вандалския акт.

Показват пъстри канарчета на изложба във „Флората“


1За втора поредна година Експоцентър "Флора" ще бъдe домакин на Националната изложба за цветни и фигурно-стойкови канарчета.

Амбицията на организаторите е тази година в Бургас да бъдат показани повече от 350 екземпляра от цяла България.
В първите два дни на събитието /07 и 08 ноември/ международно жури ще оценява качествата на екземплярите. Сред тях ще са цветните птици в нежен бял цвят, обагрени в ярки нюанси на жълтото и червеното, съчетани с черно, сиво или кафяво.
Пъстротата на изложбата ще допълват особено интересните фигурно-стойкови канарчета с различни форми на телата и оперението.
Изложбата ще бъде отворена за посетители на 09 и 10. ноември /събота и неделя/, от 10:00 до 18:00 ч. /събота/ и 10:00 до 14:00 ч. /неделя/.
Входни такси: Редовен билет - 3лв., за учащи и пенсионери - 1лв., за деца под 7г. - безплатно.
Билети: на място
Организатор на събитието: "ВИА ПОНТИКА ЕКЗОТИКА"

Шивачка с 14-годишен син е майката, оставила бебето си в поликлиника


38-годишната шивачка от петричкото село Старчево Ана Азова е майката, която изостави новороденото си бебе пред лекарски кабинет в поликлиниката в Петрич. Жената бе задържана вчера, след като три дни полицията издирва родителите на бебето.
Азова живее с родителите си и 14-годишния си син в Старчево. Именно момчето е единственият човек, който видял новороденото. Ана обаче обяснила на сина си, че бебето е на нейна приятелка, която има проблеми, затова трябва да го заведе при социалните.
Майката на 38-годишната жена пък отрича да е знаела, че дъщеря ѝ е бременна.

ООН: България е заплашена от драматичен спад на населението

До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си, пише в доклад на ООН, цитиран от Ройтерс.
Масовата емиграция на младите от Югоизточна Европа поставя държавите в региона в много тежка ситуация. От 10-те страни с най-бързо намаляващи популации в света, девет са в Югоизточна Европа. Причината е комбинация от по-голям брой емигриращи, отколкото идващи в тези страни, както и ниската раждаемост.
"За разлика от Западна Европа страните в този регион не използват имиграцията, за да попълнят празнините. Населенията в Югоизточна Европа стават по-малобройни и по-възрастни", казва Алана Армитаж, регионален директор за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на ООН за населението.

Роботи от ново поколение ще помагат на изследователи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

1Лаборатория за интелигентни системи ще развива роботиката и мехатрониката като приоритетни направления в Бургас. Това ще се случи през следващите четири години с финансиране от оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" по проект "Изграждане и развитие на Център за компетентност и чисти технологии MIRACle". В него участват осем научни и образователни организации, обединени в консорциум от Института по механика към БАН. От тях единственият партньор с дейност извън столицата е Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - гр. Бургас.

Община Бургас постави нови стоянки за електрически велосипеди под наем


1Община Бургас постави 11 нови колонки за паркиране на електровелосипеди под наем на няколко места в града.
Устройствата вече работят на велостоянките "Двете брези", на ул. "Никола Петков", в комплекс "Славейков", при Бургаския свободен университет и спортна зала "Бойчо Брънзов".
В момента колонките за паркиране от този тип са 26, а на разположение на гражданите има 20 електровелосипеда. Когато не са в движение, те се зареждат на устройствата за паркиране.

Новините от днес и със задна дата