четвъртък, 10 октомври 2019 г.

Учителка удари с чин шестокласничка в клас след спор

Снимка: БНТ
Шестокласничка пострада след спор между нейна съученичка и учителка по физкултура. 12-годишното дете е прието в "Пирогов" като е оставено за наблюдение тази вечер. Сезиран е и Инспектората по образование, който е започнал проверка.
Инцидентът става в 116 ОУ "Паисий Хилендарски" в софийското село Яна Това около 15:30 днес. В час по физическо възниква спор между ученичка и учителката заради закъснение на ученици. Преподавателката настоявала на закъснелите да се напишат отсъствия. Спорът продължава и след края на часа. Детето влиза в час по история.

Разстрелът в София чут по телефона, до трупа на убитата имало бяла роза


Разстрелът на 46-годишната Станка Марангозова в столичния жк "Младост 1" е извършен, докато жената е разговаряла по телефона, съобщи "24 часа".

От МВР съобщиха, че сигналът за откритата мъртва жена в автомобил, паркиран пред блок 18 на метри от УМБАЛ "Света Анна", е подаден на тел 112 в 20.47 часа от мъжа, с когото живеела на съпружески начала. Пристигналите на място медици от Спешна помощ само са установили смъртта на Марангозова.
На мястото на инцидента е започнал оглед.
Станка Марангозова е простреляна в главата, а до тялото ѝ криминалистите са открили бяла роза. Прозорецът на автомобила е бил свален. Изстрелът е бил чут от събеседника на жената, с когото тя говорила по мобилния си телефон.

„Аз и морето“ в "Арт-И-Факти" на 13 октомври в ТК „Акве Калиде“


1С темата на следващото издание на Арт-И-Факти "Аз и морето" ще се опитаме да запазим още малко усещането за лято.

В творческата работилница "Арт-И-Факти" ще изработваме с децата интериорни украшения от глина, миди, мъниста и тефтерче за спомени от картон, пясък, камъчета, бои и други. Водещият на арт ателиетата ще разкаже за своето изкуство и ще сподели творческия си опит.
Работилничките се организират в неделя от 11:00 до 13:00 ч. Таксата за участие е 3 лв. за 1 изделие, 4 лв. за двете изделия. Освен изработеното за спомен, от Акве Калиде децата ще получат безплатно посещение на музея с 3D мапинг филм.
За повече информация: +359 882 004 126, akvekalide@gotoburgas.com

Откриха изоставено бебе, с бележка на която е било написано: "Да се даде на социалните. Успех!"

Кадър: БТВ
Изоставено бебе е открито в столичния квартал "Люлин". Сигналът за намереното дете е подаден към 22:00 ч. вечерта в сряда, съобщи bTV.
На място са били изпратени екип на Спешна помощ и полиция. Медицинският екип е установил, че бебето е на около 7-8 месеца и в добро здравословно състояние, за него са били полагани грижи и е било хранено.
Детето е открито в кошче за автомобил с бележка, на която е било написано: "Да се даде на социалните. Успех!"

Дете пострада, след като падна от двуетажно легло в частна занималня

Мария Попова - майка на пострадалото дете

Кадър: Нова тв
Опасен инцидент е станал в частна детска занималня в София. 2-годишно дете е със спукана глава, след като паднало от двуетажно легло. Сигналът е от майката на пострадалото дете, съобщава Нова тв. Проверка показа, че частната занималня няма регистрация нито в Министерство на образованието, нито Министерство на здравеопазването, нито в Столична община.
От здравното министерство направиха проверка, а днес се очаква да станат ясни резултатите от нея.
"На 16-ти септември към 13 часа ми се обадиха от яслата, че са извикали линейка, защото детето ми е паднало от необезопасено двуетажно легло. Тъй като работя наблизо, отидох веднага. Не беше ясно линейката кога ще дойде, затова извикахме такси и с него стигнахме до "Пирогов", разказа Мария Попова - майка на пострадалото дете.

Новините от днес и със задна дата