четвъртък, 26 септември 2019 г.

Отново вандализъм! Младежи чупят улично осветление във „Възраждане“ /ВИДЕО/Пореден случай на вандализъм е регистриран в квартал "Възраждане". Инцидентът става при новата спортна площадка, която се намира в пространството между 40-ти и 43-ти блок. Камерите за видеонаблюдение са заснели няколко младежи, които с топка чупят лампите на уличното осветление.


Вандализмът на младежите не се изчерпва с това. След посещението си на спортната площадка те са оставили множество отпадъци, разхвърляни край пейките за отдих.
Материалите от системата за видеонаблюдение ще бъдат предадени в полицията за установяване на нарушителите.

Европейска нощ на учените в Бургас, посветена на развитието на новите технологии

Европейска нощ на учените
Изкуственият интелект, роботиката и учебни игри са във фокуса на Европейската нощ на учените в Бургас на 27 септември. Програмата започва точно в 16:00 ч. в Експоцентър "Флора" с представяне на проекти на ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Те ще покажат своите знания и умения по роботика, управление на микроелектронни компоненти и програмиране на изкуствен интелект.

Есенцията на труда, изследванията и препоръките на д-р Вълчо Бонев относно рака

Понеделник, 25 Март, 2019 22:31:15 Подготви Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG

Д-р Вълчо Бонев (1902-1979), лекар хирургНAKРATKO за РАКА е статия публикувана от сина на д-р Вълчо Бонев, Ник Бонев, който живее в Калифорния.
Д-р Вълчо Бонев (1902-1979) е лекар хирург.
В периода 1954 - 1979 г. до края на живота си д-р Вълчо Бонев изследва болестта рак. Той открива причинителя на рака и начините за предотвратяването на тази болест.
В процеса на всекидневен контакт с раково болни, д-р Бонев забелязва завишено присъствие на метал в устната кухина на пациентите. Според него, колкото повече метал, или комбинация на метали има в устата (стоматологични сплави, употребявани при лечение на зъбите), толкова по-голяма е вероятността пациентът да е раково болен и обратното. Пломбите от амалгама съдържат сребро (Ag), мед (Cu), цинк (Zn), калай (Sn), живак (Hg); златните коронки – злато (Au), сребро (Ag), мед (Cu); сребърните протези – сребро (Ag), калай (Sn), антимон (Sb), платина (Pt).
След 25-годишни изследвания, в своя труд „Причинителят на Рака” д-р Бонев установява, че истинската и единствена причина за рака са металните йони на тежките метали. Металните атоми лесно губят електрон(и) от електронната си обвивка и се превръщат в положително натоварени йони.

Новините от днес и със задна дата