петък, 15 ноември 2019 г.

* Виктор Новаков, Началник на група "Надзорно-охранителна дейност" в Дебелт: Скандалните статии са компроматна война срещу мен

Снимка на Виктор Новаков.Виктор Новаков, Началник на група "Надзорно-охранителна дейност" в Дебелт опроверга публикуваната в няколко електронни медии информация за сексуално посегателство и насилие спрямо подчинените му колежки. Въпросното опровержение той направи чрез страницата си във Фейсбук. Написаното от него, публикуваме без редакторска намеса.

"Относно публикациите в някой електронни медии, касаещи мен и професионалната ми дейност, мога категорично да заявя, че НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА!

Касае се за компроматна война срещу мен във връзка със заеманата от мен позиция Началник на група "Надзорно-охранителна дейност" и множеството разкрити наркотични пратки и пресечени канали вътре в затворническото общежитие. Целта на атаката беше да бъда отстранен от длъжност, а към момента да бъда уволнен дисциплинарно, за да не мога да кандидатствам за други ръководни позиции.
Самият факт, че се шуми изкуствено и се прави опит отново да се възобновяват отдавна ПРИКЛЮЧИЛИ от МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО проверки, показва страха от качествената работа, която върша при изпълнение на служебните си задължения

Отговор на публикациите срещу мен ще бъде внесен в прокуратурата за клевета.
Моля "пострадалите" от моите действия, както и лицата твърдящи, че са станали свидетели на такива, да предадат всички материали, с които разполагат в прокуратурата, а също така да бъдат готови да го потвърдят в съда под клетва!"

 Виктор Новаков има висше юридическо образование - Магистър по право. Завършил е  Варненския свободен университет.

 Източник на Флагман.бг твърди, че сред служителите в Дебелт има страх от поведението на този човек и той го е усещал.
Преди публикуваната от тях статия от Флагман.бг са потърсили директора на Затвора в Бургас Бранимир Мангъров. Той заявил, че проверката от страна на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" е приключила с дисциплинарно наказание, но отказал да съобщи какво е то, тъй като не било редно по правилник. Новаков бил възстановен на титулярната си длъжност като дежурен главен надзирател. Мангъров потвърди, че днес той е удължил болничния си, тъй като току-що бил разговарял с него. Сред служителките в сградата за лишени от свобода Виктор Новаков е известен с прозвището „секс гуру”. Сексуалното му поведение до такава степен всява ужас у женската част на екипа, че някои от тях обмислят преместване в друг сектор, особено след завръщането на Новаков, разкриват работещите дами под пагон.

Новините от днес и със задна дата