.

  My status

 BurgasNovinite.BG
 ползва адвокатските услуги
на
Анна Попова
Гр. София, ул. "Иван Шишман" № 3 Б, ет.2
тел. 00359\878 38 68 68

Израелски медии твърдят, че жена-камикадзе е взривила автобуса на летището

 

Прочетено -

 Сряда, 18 Юли, 2012 21:17:51

Според израелски медии зад атентата в Бургас стоят Иран и проиранската ливанска групировка "Хизбула". Прави се и връзка с извършен преди 18 години на същия ден атентат срещу център на еврейската общност в Буенос Айрес, столицата на Аржентина. Тогава жертвите са 85, а ранените - над 200.

Противоречива е информацията имало ли е камикадзе в Бургас, туитва журналистът от английския вестник "Джуиш кроникъл" Маркус Диш. "Израелският външен министър казва, че е нямало, други твърдят, че камикадзето е било жена", написа той.

В същото време израелският Канал 2 изказа предположение, че силната експлозия в автобуса е избухнала веднага след като непознато лице се е качило в превозното средство.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран за бомбения взрив, който уби най-малко трима израелци в българския град Бургас, предаде Ройтерс. В тази връзка премиерът увери, че Израел ще отговори на нападението.

"Всички знаци водят към Иран. Само в последните няколко месеца имаше ирански опити за нападение над израелци в Тайланд, Индия, Грузия, Кения, Кипър и други места", заяви Нетаняху в свое изявление.

"Точно 18 години след взрива в центъра на еврейската общност в Аржентина смъртоносният ирански тероризъм продължава да поразява невинни хора. Иранската терористична заплаха се разпространява по целия свят. Израел ще реагира със сила на иранския тероризъм", допълни Нетаняху.

За момента от МВР не потвърждават подобна версия, но работят по основната версия, която е атентат. Разследването продължава.
В момента се прави списък на всички пътували с авиокомпанията, за да се установят жертвите. След огледа се предполага, че на място петима са загинали по първоначални данни, това каза Цветан Цветанов.

С министър Младенов ще даде повече информация. В момента всички полети от Бургас се пренасочват към Варна.